03.04.2019r. w ramach zajęć Szkolnego Punktu Informacji i Kariery uczniowie naszej szkoły aktywnie uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych i florystycznych. Zajęcia kulinarne zostały przygotowane przez nauczycieli i uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Bystrej. Była to świetna okazja by wypróbować swoje umiejętności kulinarne i wspólnie przygotować pyszną pizzę. Kierownik kształcenia praktycznego p. Mirosław Sroka opowiedział o szkole i możliwościach kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych . Na zakończenia te części wizyty odbyła się degustacja wspólnie przygotowanej pizzy i okazja do porozmawiania z uczniami Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej. W drugiej części spotkania odbyły się warsztaty florystyczne przygotowanych przez nauczycieli i uczniów Technikum Architektury Krajobrazu w Bystrej. Zajęcia poprowadziła pani Agnieszka Topór i dzięki cennym wskazówkom uczniowie przygotowali piękne kartki okolicznościowe. Wizyta w szkole była również okazją do poznania szkoły, jej oferty edukacyjnej.